Voor mij is De Bosspot dé logische volgende stap die nodig is in de voedseltransitie. Waar we in Nederland lang gericht zijn geweest op opschalen en economische groei, zijn we nu bezig met een omslag en zien we weer in dat er behalve financiële waarde ook andere waarde bestaat. Contact met mensen, natuur, een grotere biodiversiteit, zingeving en kwalitatief gezonde voeding. De vele voedselbossen, wijkmoestuinen en lokaal geteelde groentepakketten zijn inspirerende pioniers in deze omslag. Om stadsbewoners te verleiden meer lokale seizoensproducten, en daarmee ook langere periodes veel dezelfde groenten te eten, is het nodig dit leuk, lekker en toegankelijk te maken!
Daar stapt De Bosspot in. Workshops over groenten, conserveertechnieken, plantaardig eten en voedselbosoogst maken de overstap behapbaar, gezellig en gemakkelijk. Diners met inspirerende én alledaagse ingrediënten als kastanjes, rode kool en teunisbloemen sporen aan thuis ook aan de slag te gaan met de rijke oogst. Stap voor stap, recept voor recept werken we samen aan een robuust eco- en voedselsysteem.
Doe je mee? Laat je je inspireren? Wil jij jouw gasten verrassen met een origineel en creatief menu? Neem contact op of kijk bij de activiteiten en vind een diner of workshop die bij jou past!
Website:
Locatie en contactgegevens:
De Bosspot
Paraplufabriek Nijmegen
Van Oldenbarneveltstraat 63-A, 6512 AT Nijmegen
Loop het tunneltje door en na 30 meter tref je ons aan je rechterhand!
Voor vragen kan je mailen naar: info@debosspot.nl