De huidige maatschappij wordt gekenmerkt door een overvloed aan voedingsmiddelen, waarvan ongeveer een derde wordt verspild. Tegelijkertijd zien we mensen in een kwetsbare maatschappelijke positie, (sociaal, psychisch, financieel of verstandelijk) vaak beperkt toegang hebben tot gezond en gevarieerd voedsel. Armoede en eenzaamheid zijn hierbij belangrijke factoren en vormen een groeiend probleem in onze samenleving. Deze oneerlijke verdeling willen wij als initiatiefnemers van de VoedselHub aanpakken.
Daarom is in september 2023 een nieuw initiatief ontstaan dankzij de samenwerking tussen Huis van Compassie, VoedselSurplus, Plan_A, gemeente Nijmegen en Stichting Doen
Wat doen we?
Onze kernactiviteit is het ophalen van voedseloverschotten bij lokale boerderijen, stadstuinen en supermarkten. Dit voedsel wordt vervolgens door vrijwilligers verdeeld naar sociale eetinitiatieven en wijkrestaurants. Hier kan iedereen, ongeacht achtergrond of financiële situatie, genieten van een gezonde maaltijd. Wekelijks halen we gemiddeld 500 kg voedsel op, waarmee we 1500 maaltijden verzorgen voor 25 sociale eetinitiatieven.
Website:
Locatie en contactgegevens:
Voedselhub Huis van Compassie, Vlietstraat 20b, 6542 SL Nijmegen